Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




donderdag 6 juni 2024

Een aantal embellishment clusters.

Goedemorgen.

Dutch Doobadoo heeft zo ontzettend veel materialen om embellishment clusters mee te maken; stickers, chipboard, papier, teksten, paper art en stencils.


Een van de Dutch Doobadoo stencils uit de Dream Plan Do collectie, Wild Flowers (470.784.294) zie je op deze embellishment clusters terugkomen. Ook heb ik allerlei stickers (allerlei teksten, klokken, meet strips), paper art uit diverse Dutch Doobadoo collecties, chipboard uit meerdere collecties, en diverse resten papier van Dutch Doobadoo gebruikt.

Een paar clusters laat ik hier in close-up zien.


Hier zie je de mask die gebruikt is terugkomen.
De klok en het stukje meetlint zijn stickers van Dutch Doobadoo. Het woord DETAILS is paper art. Hier omheen zat nog een filmstrip, die heb ik er vanaf geknipt omdat het tekstblok anders te groot werd. Wat ik er vanaf geknipt heb, zie je op een ander cluster weer terugkomen.

Basis voor dit embellishment cluster is een stempel die ik had liggen. Bekijk je voorraad maar eens. Waarschijnlijk heb je zelf ook wel diverse stempels liggen die je als basis kunt gebruiken voor zo'n cluster.


De gebruikte mask wordt verkocht per 3. Je koopt er dus nog 2 gave masks bij.



Op bovenstaande clusters zie je een deel van een papieren boodschappentas.
Qua kleur en materiaal perfect passend bij de rest.

Op de bovenstaande tags zie je weer de stickers van de klokken.
De tekststrookjes van deze tags zijn afkomstig van 2 verschillende stickervellen van Dutch Doobadoo.
De labels aan de rand van de tag zaten bij een papierset. Dat er tekst op staat, is geen probleem. Daar plak je gewoon iets overheen als de tekst niet passend is.

Het chipboard (baroque) geeft een leuk accent. Dit heb ik met stempelinkt bewerkt.
De papierresten zijn afkomstig uit 2 verschillende papiersets.


Bij dit chipboard heb ik de cijfers 1,2 en 3 gebruikt. Maar de achtergrond waar deze cijfers in zaten is ook te gebruiken zoals je ziet. Ik bewerk vaak hele stukken chipboard ineens met gesso, zodat ik dat niet iedere keer hoef te doen als ik een deel van het chipboard ga gebruiken. Hierna heb ik het nog met Distress inkt een kleur gegeven.

De vlinder en de accenten met de rondjes kun je vinden bij de Paper Art van Dutch Doobadoo.

Ook op dit stukje papier zie je de al eerder genoemde mask terugkomen.



Mocht je alle elementen van het chipboard gebruikt hebben, kijk dan even of er nog delen van de achtergrond geschikt zijn om te gebruiken.


Hier zie je dat ik een andere stempel als basis voor het cluster gebruikt heb.
De klok heb ik doormidden geknipt en komt op 2 verschillende clusters terug.
Het is leuk om de sticker van de klok op een stukje zwart cardstock te plakken en dan rondom uit te scheuren.

Het stukje Paper Art van de filmstrip is hetgeen om de al eerder genoemde tekst DETAILS zat.


Kijk eens in je voorraad naar stempels die als ondergrond kunnen dienen, pak er wat (Dutch Doobadoo) materialen bij en ga ermee aan de slag. Dit is zo ontzettend leuk om te maken.

De materialen van Dutch Doobadoo kun je in erg veel hobbywinkels vinden. Deze materialen komen bij de Yart Factory vandaan. Op hun website kun je zien wat er in het magazijn nog op voorraad is. Deze materialen kunnen via een hobbywinkel bij hen besteld worden. Als particulier kun je hier geen bestellingen doen. Maar ook kom je in diverse hobbywinkels nog steeds oudere voorraden tegen. Het is de moeite waard om daar eens tussen te kijken.
En mocht je nog een papieren boodschappentas hebben met zo'n leuke tekst erop. Gebruik deze er ook eens bij.

Ik hoop dat je door dit bericht direct zin krijgt om hiermee aan de gang te gaan.




Groeten Hanny.


 

2 opmerkingen:

Diny zei

Wow.....prachtig allemaal Hanny....ik hou hiervan!
Misschien gebruik ik er nog wel een modelletje van hoor....is dat goed?
Groetjes Diny

Scrap-joy zei

Prima hoor, laat je hierdoor gerust inspireren.