Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zondag 25 oktober 2009

Stoffen boekje (t)huis.

Al bijna 15 jaar lang ligt er een aantal foto's te wachten om in een boekje te komen.
Afgelopen week heb ik een eindelijk een start met dit mini-album gemaakt.
Om dit boekje te maken heb ik eerst een lap linnen voorbehandeld met gesso.
Vervolgens heb ik deze lap verknipt tot kleine lappen van 20x20cm.
Nu ben ik bezig met het scrappen van de losse pagina's. Als de pagina's af zijn, wil ik ze 2 aan 2 (voor-/achterkant) aan elkaar stikken met een dubbele stiklijn.
Ik ben er nog niet helemaal uit of ik de pagina's (voorzien van nestelringen) in een album ga doen, of dat ik de pagina's bij elkaar ga houden met boekbindringen.
Een voorkant voor dit album moet nog gemaakt worden.
De verschillende pagina's heb ik gekleurd met (verdunde) acrylverf.
Het voordeel van werken met enkele pagina's is dat je gemakkelijk met brads en de naaimachine kunt werken.
Bij de pagina met de bloemen heb ik me duidelijk laten inspireren door Donna Downey.

Dit zijn de pagina's die tot nu toe af zijn:Bij de laatste 2 pagina's ben ik aan het stempelen gegaan op vilt (accolade en scallopsranden).
Het effect hiervan vind ik erg leuk.
Hiervoor heb ik Archival inkt gebruikt.
Als je gaat stempelen op vilt moet je er wel op letten dat alleen je stempel geïnkt is en niet de randjes rondom je stempel. Doordat vilt een zacht materiaal is, druk je je stempel er dieper in. Overtollige inkt komt dan ook op het vilt terecht.
De overtollige inkt kun je prima met een wattenstaafje of billendoekje verwijderen.

1 opmerking:

Anja zei

Heel erg mooi,
en heel veel werk,gr Anja