Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zondag 16 juli 2023

My energy saving mode.

Goedemorgen.

Pronty Crafts brengt weer een nieuwe collectie uit, Purrrfect genaamd. Deze keer is het een collectie waarbij katten centraal staan.


De Purrrfect collectie bevat veel stencils, MDF tags, chipboard, tekststickers en paper art.


Het stencil en de tekst stickers heb ik gebruikt bij het maken van deze art journal pagina.
Zoals je ziet is deze collectie dus ook prima te gebruiken voor iemand die geen kat heeft.
In dit bericht laat ik jullie weer de stap voor stap foto's zien met de uitleg erbij.


De basis voor deze pagina is een vel aquarelpapier waarop ik mijn brayer met alcoholinkt schoon gerold heb. Deze vellen bewaar ik altijd omdat het effect van het schoon rollen van de alcoholinkt op je brayer een mooie achtergrond kan opleveren.


Hierna heb ik het stencil met de visgraat gebruikt. Hier en daar heb ik met de Distress Crayons een streepje in de visgraat gezet en het krijt met mijn vinger uitgewreven. 



Vervolgens heb ik wat washitape op de pagina geplakt. Je kunt eventueel het washi tape wat accentueren met de Distress Crayons als de kleuren niet perfect matchen.


De sticker teksten heb ik met aquarelpapier gemat en op de pagina verwerkt.



De reïnforcers op de pagina wilde ik passend qua kleur hebben. Hiervoor heb ik het washi tape op een stukje aquarelpapier geplakt en hieruit de reïnforcers gestanst.


Om de pagina af te maken heb ik een ticket gebruikt die ik nog had liggen, wat stuctape wat ik op kleur gebracht heb, wat boekpapier zie je terug en een klokje.

De label waarop de tekst staat 'just because I can' komt uit de Under Construction collectie van Pronty.


Deze label is eerst geverfd met een dun laagje gesso en daarna gekleurd met de Distress Crayons.
Het tekststrookje op deze label is een tekststicker van Dutch Doobadoo.

Ik ben weer even heerlijk creatief bezig geweest.
Ik hoop dat ik jullie hiermee weer op ideeën breng.

Fijne dag vandaag.

Groeten Hanny. 

Geen opmerkingen: