Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zaterdag 14 april 2012

Een mini-album.
Met de papierlijn van My Mind's Eye -follow your heart- heb ik voor Creabest een mini-album gemaakt. Naast dit dessinpapier heb ik het papier van een oud vergeeld leesboek en muziekpapier gebruikt.
Hieronder wil ik uitleggen hoe ik dit gedaan heb en je de foto's ervan laten zien.
Het gaat denk ik een lang bericht worden.

De basis van het album is van grijsboard gemaakt.
Voor de voor- en achterkant heb ik 16x21 cm grijsboard genomen. De rug van het album is 3x21 cm. Met sporttape heb ik de 3 delen met elkaar verbonden. Als je hiervoor sporttape op katoenbasis gebruikt, dan kun je het ook gemakkelijk beschilderen (of eventueel ook bestempelen/distressen enz.)
Om het album gemakkelijk te kunnen openen, is het belangrijk dat je ruimte tussen de rug en voor-/achterkant hebt.
Ik heb hiervoor 2 strookjes grijsboard op elkaar geplakt dat ik ertussen leg als ik de tape op het album plak.


Het tape heb ik zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het album geplakt.
Vervolgens heb ik de randen van het grijsboard en de vouw blauw geverfd.


Hierna ben ik de witte en bruine pagina's gaan spatten.
Voor het bruine papier heb ik kraft papier genomen, voor de witte pagina's heb ik aquarelpapier genomen (ik had 135-grams papier).
Sinds ik een paar rode verfspatten op het plafond en in de vitrage heb zitten, spat ik altijd in een doos. Aan één kant heb ik de doos schuin gesneden. Als ik spat, bind ik de deksel altijd even dicht.
Dit is de doos die ik voor het spatten gebruik:
Het formaat van de grote pagina's is 19 cm hoogte x 29 cm breedte (dit zijn dan 2 pagina's naast elkaar). De kleinere pagina's zijn 11cm hoogte x 26cm breed en 17cm hoog x 26cm breed.

Deze pagina's heb ik eerst aan beide zijden gespat. Ook heb ik papier gespat voor op de voorkant (binnen en buiten) en 2 x het strookje voor de rug gespat (aan een kant). De achterkant van de kaft is aan beide kanten beplakt met dessinpapier.
Doordat ik de zijkanten van het grijsboard blauw heb geverfd, is het papier waarmee ik de kaft beplakt heb even groot als het grijsboard. Niets geen moeilijk gedoe met netjes de hoekjes omvouwen. Bovendien is het blauwe randje dat je blijft zien erg speels.

Bij het papier dat ik van van Berthine (Creabest) kreeg, zat ook een leuk vel transparanten (transparency frames uit deze lijn).
Ik vond het leuk om hier een mini-album in het mini-album mee te maken.
Aan de voorkant zit een transparant en tussen de 2e en 3e foto zit een transparant.
Dit albumpje zit in de kaft achter een stukje elastiek vast.Dit zijn de pagina's van het mini-album in de kaft:


De binnenpagina's voor het album zijn allemaal dubbel gevouwen.
In de vouw heb ik 2 gaatjes gemaakt. Hier doorheen zit een touwtje, dat ook door de rug gebonden is. Zo zitten de pagina's vast in de rug.
Voor de stevigheid heb ik in de rug van het album eyelets gebruikt.
Omdat ik het niet mooi vind dat het tape zichtbaar is, heb ik de rug aan beide kanten beplakt met het smalle strookje aquarelpapier. Hierbij heb ik de maat gehouden van het grijsboard, zodat het album goed open kan vouwen.

In het mini-album heb ik 2 katernen zitten. Ieder katern bevat een grote en een kleine pagina. Mocht je meerdere katernen willen maken, dan zul je een bredere rug moeten maken omdat anders de gaatjes te dicht op elkaar komen te zitten.

Zo ziet het album er zonder katernen uit:

Hier de binnenpagina's.
Deze heb ik naast elkaar ingescand omdat ik een scan duidelijker vind dan foto's. Hier zijn de pagina's naast elkaar te zien.
In het album zitten ze dubbel gevouwen.Het eerste katern heeft een groter wit blad en daar binnen een kleiner bruin blad.
Het 2e katern heeft een groter bruin blad met daar binnen een kleiner wit blad.


De binnenkant van de achterkaft heb ik beplakt met dessinpapier. Het deel met de vliegers is een deel van het dessinpapier. Hier heb ik nog wel wat strookjes e.d. van ander papier opgeplakt.


Wij zijn eind mei naar de kasteeltuinen van Appeltern geweest.
Toen was alles nog erg groen. Mocht je meer in bloei willen zien, dan zou ik iets later in het seizoen de kasteeltuinen bezoeken.

Ik hoop dat ik jullie middels dit bericht heb kunnen inspireren om ook eens een mini-album te maken.

1 opmerking:

monART zei

Tjonge echt mooi geworden