Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
maandag 27 oktober 2014

Een kleine strik maken.

Altijd handig.
Tot nu toe maakte ik een kleine strik altijd om een vork heen, maar aangezien je niet altijd een vork bij je hebt en als scrapper waarschijnlijk wel papier bij je hebt, is hier een andere tutorial om een kleine strik te maken.
Ik heb geen idee wat er in de tekst staat, maar de plaatjes spreken voor zich.Dank je wel Ilona voor het geven van de Liebster Award. Het is altijd fijn te merken dat anderen mijn blog waarderen.
Ik zal hier antwoord geven op je vragen, maar als je het niet erg vindt, ga ik niet op zoek naar 11 mensen die ik op mijn beurt weer wil nomineren. Ik ga in die tijd liever op zoek naar leuke linken, of ga zelf aan het knutselen.

Om een antwoord te geven op je vragen:
1. Wat is jouw favoriete dagje uit?
Een dagje maar? Dan ga ik graag naar het reisbureau om voor de rest van de week een reis te bespreken.
2. Wat wilde je vroeger als kind worden? Is dat ook je huidige beroep?
Ik wilde non worden. En nee dat ben ik niet geworden.
Een tante van mijn moeder was non in een klooster. Daar gingen we vaak op bezoek. Ze hadden daar een lift waarin je heerlijk kon spelen. Er stonden rolstoelen te leen. Ook leuk om mee te spelen. En misschien wel de grootste reden om non te worden was dat je er altijd zo veel snoepjes kreeg.....
Later zag ik in dat non zijn misschien toch niet zo leuk zou zijn en wilde ik juf worden. En dat ben ik nu.
3. Wat is je lievelingskleur?
Zal je niets verbazen als je mijn scrapsels ziet, dat is blauw. En dan vind ik aquablauw de mooiste tint blauw.
4. Woon je (nog steeds of weer) in je geboorteplaats?
Nee.
5. Waar blog je het liefst over?
Mijn hobby, scrappen.
6. Voor welk eten mag jij worden wakker gemaakt?
Je hoeft mij niet 's nachts wakker te maken met eten. Tenzij het gaat om een pizza te eten in Barcelona. Dan sta ik direkt op en pak mijn spullen en paspoort.
7. Wat is voor jou belangrijk in het leven?
Enjoy life. Geniet ervan. Ook van de kleine dingen want die vind je veel meer op je pad. Het leven is te kostbaar om dit zo maar uit je handen weg te laten glippen. Doe er wat mee. En probeer iedere dag een momentje te vinden om iets goeds voor een ander te doen. Daar wordt de wereld veel mooier van.
8. Wat is het leukste kledingstuk dat je ooit hebt gekocht?
Loints schoenen. Ook al zitten er nu na het vele dragen gaten in de zool, ik kan ze nog steeds niet weggooien. Want met mooi weer kan ik ze nog best dragen.
9. Welke tv serie volg je?
Ik kijk niet structureel naar series. Ik ben liever met scrappen bezig, of zit op internet te neuzen.
10. Wat is je favoriete seizoen?
De lente. Het wordt al wat warmer, de bladeren aan de bomen zijn zo mooi groen, de Pulsatilla komt in bloei, er komt van alles weer de grond uit (ja, helaas ook dat onkruid) en de temperatuur is heerlijk. In de zomer vind ik het al snel te warm.
11. Wat zou je doen met een miljoen?
Een vrijstaand huis kopen met een zeer ruime scrapstudio met mooie kasten erin. Doe dan ook maar een zwembad erbij in dat huis. En dan lekker op reis gaan. O ja, dan heb ik ook nog een tuinman en huishoudster nodig om dat huis te onderhouden. En ik zou 2 clinic clowns aan het werk gaan zetten.

2 opmerkingen:

vrolijkheidzelve zei

Wat een leuke antwoorden! :D

Tuurlijk vind ik het niet erg dat jezelf niemand nomineert, ik weet hoe moeilijk het zoeken is.

Het aan het werk zetten van cliniclowns gaf een glimlach op m'n gezicht! :D

Super toffe tutorial voor een strikje!
Niet alleen leuk voor het scrappen, op haak en brei werk gebruik ik het soms ook, leuk om het nu zelf te kunnen maken.

Marja Kenter zei

Zo grappig, dat antwoord over die pizza in Barcelona.Ik heb de allerlekkerste pizza in mijn gegeten in Ax les Thermes, in de Pyreneeën bij een jongen met zo'n pizzaauto. Het water loopt nog in mijn mond als ik eraan denk.
Ach dat zijn leuke herinneringen.
Bedankt voor je strikjes idee. Ik ga meteen zo'n dingetje maken.
fijne dag en groetjes Marja