Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zondag 1 november 2015

Workshop Project Life.

Vroeger had ik helemaal niets met computers, maar sinds ik scrap ben ik computers steeds leuker gaan vinden.
Het leuke van computers en internet vind ik o.a. dat er contacten ontstaan die zonder internet nooit ontstaan zouden zijn.
Via een facebookpagina Project Life kreeg ik het verzoek van Christine of ik haar en een paar vriendinnen wilde leren hoe ik mijn PL kaartjes maak.
Ik ben aan de gang gegaan om voorbeelden te maken, heb bedacht waarom mijn PL ook echt MIJN pagina's zijn, ben aan het stansen gegaan, heb een workshop pakket gemaakt, ben in de auto gestapt en afgelopen vrijdag heb ik een hele gezellige dag met Christine, Petra en Monique gehad.
Na de uitleg over het werken met verschillende materialen en het bekijken van voorbeeldkaarten met deze materialen, zijn ze aan de gang gegaan om hun eigen papier met acrylverf te verven en vervolgens gestart met het maken van een PL pagina met het zelf geschilderde papier en de PL kaartjes die ze gemaakt hadden.
Het was ontzettend leuk om te zien dat een 3 tal dames die dit eigenlijk nog nooit gedaan had, steeds enthousiaster werd. En nog leuker vind ik het dat een van die dames nog dezelfde dag verf gekocht heeft om mee aan de gang te gaan.

Hier een foto van toen het papier geverfd werd:


Mijn voorbeeldkaartjes:


Met hetzelfde idee kun je meerdere kanten op:

En dit zijn mijn voorbeeldpagina's met het papier dat ik op dezelfde manier geverfd heb als bij de workshop die ik gegeven heb:Van dit feestweekend ga ik een heel album maken waarbij het zelf geverfde papier steeds gebruikt gaat worden.
Zelf papier verven vind ik heerlijk om te doen. Je pagina's krijgen er iets door wat uniek is.

Dank je wel Christine, Petra en Monique. Ik heb genoten van jullie enthousiasme en gezelligheid. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om in de toekomst vaker zelf je papier te gaan verven en op deze manier ook de kaartjes erbij te gaan maken.

Geen opmerkingen: