Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zondag 7 februari 2016

Gelli Plate.

Heel lang heb ik getwijfeld of een gelli plate iets voor mij zou zijn. Tenslotte heb ik een hekel aan vieze vingers en houd graag controle over wat ik doe.....
Iedere keer als ik weer bij de Craftorij was, stond daar op de toonbank een workshopboekje met gelli plate pagina's van Esther Glas mijn aandacht te trekken.
En iedere keer vond ik dit boekje weer ontzettend mooi en besloot dat een gelli plate niets voor mij was.
Totdat ik op een gegeven moment vond dat ik wel een cadeautje verdiend had voor mijn harde werk en het goed afronden van een gigantische uitdaging.
Het werd dus de gelli plate, het ongeveer A4 formaat.
Na hiermee wat geexperimenteerd te hebben, vond ik het al leuk. En ja, die vieze vingers en masks vol verf nam ik op de koop toe.
Inmiddels kwam ik op internet ook allerlei mooie voorbeelden tegen en zag daarbij een kleine, rechthoekige gelli plate van 7.5 bij 13 cm.
Omdat ik hard werk, van het leven wil genieten en maar 1x leef, besloot ik dat ik deze keer geen giga grote uitdaging nodig had om deze gelli plate erbij te kopen.
Met deze gelli plate ben ik vandaag aan de gang gegaan. Met behulp van de foto's wil ik jullie laten zien hoe deze pagina's tot stand zijn gekomen.

Op de gelli plate heb ik wat acrylverf gedruppeld.Deze verf heb ik met een brayer uitgerold.Op mijn papier (digital colour laser printing paper 200 gr.) heb ik een mask gelegd. Daar overheen heb ik de gelli gestempeld. Je krijgt dan een afdruk van de cirkels.Vervolgens maak je met de gelli een afdruk op papier (stempel idee). Sorry, ik zie nu dat deze foto niet scherp is....En zo ga je een hele tijd door totdat het papier gevuld is.

Met zwarte distress ink en een mask heb ik accenten aangebracht. Ook heb ik met doppen en zwarte verf cirkels gestempeld. Met een oud fleurop kaartje en verf heb ik strepen gemaakt.Leuk he, om hier een filmkokertje voor te gebruiken?De cirkels heb ik met Neocolor 2, distress ink en een soort stiftpenseel van de Action ingekleurd.
Ook heb ik er nog wat bij gestempeld.
Door de cijferstempel niet op een stempelblok te doen, maar uit de losse hand te stempelen, krijg je een afdruk die niet zo strak is.
Met distress ink en een mask heb ik daarna nog wat te grote witte vlakken van een motiefje voorzien.
Hierna nog wat uit de hand gedoodeld en wat cirkeltjes van een lijntje voorzien en mijn pagina was klaar.Dit is een andere pagina die ik vrijwel op dezelfde manier gemaakt heb:

Eerst heb ik het papier met een brayer met acrylverf gerold.Hierna weer met een gelli plate gestempeld zoals hierboven beschreven.Dat hoekje rechtsonder heb ik met een mask (een andere dan op de foto) waar de verf nog opzat en een billendoekje gemaakt.En tenslotte ook hier weer wat gestempeld.Ja, ik ben helemaal overstag. Wat is de gelli plate leuk. Binnenkort heb ik er ook nog een cirkel gelli plate bij......

Op Pinterest (scrap-joy) heb ik een board aangemaakt met heeeeeel veel inspirerende gelli plate linken.

6 opmerkingen:

Sinikka zei

Nou voor iemand die geen vieze handen wil krijgen ben je super goed bezig geweest ;-) Ik vindt je werkstuk echt heel mooi. De link naar pinterest ga ik nu bekijken. Ik gebruik mijn gellie's op het moment veel te weinig. Maar ook daar komt verandering in
groetjes Sinikka

Marian zei

Hele mooie duidelijk uitleg Hanny, ben er blij mee en ga er zeker mee aan de gang.
Prachtig resultaat.

marja kenter zei

Wat een prachtige gellies! (Zo noem ik ze) en wat een mooie kleuren.
ik heb ook de A4 gelli plate, heb hem ook een tijd niet gebruikt maar dit geeft weer inspiratie. Ik ga je opzoeken op pinterest.
Groetjes Marja

carla zei

Dit ziet er super leuk uit.
Heel mooi gedaan.
Bedankt voor de goede uitleg.
Groetjes,
Carla

Martha zei

Hoi hoi Hanny,
Wat mooi deze techniek, ik gebruik het als voorbeeld, bedankt! Liefs van Martha

Martha zei

Hoi hoi Hanny,
Wat mooi deze techniek, ik gebruik het als voorbeeld, bedankt! Liefs van Martha