Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zondag 3 september 2017

Een sterkte kaart. Met tutorial.

Deze kaart heb ik gemaakt om iemand sterkte te wensen.

Hieronder kun je lezen hoe ik deze kaart gemaakt heb.
Ik heb er veel foto's bij geplaatst zodat je een stap voor stap beschrijving in beeld krijgt.


Ik ben begonnen met het nat maken van mijn papier (300 grams karton)
Hier heb ik wat distress inkt (reïnker) op gedruppeld.

 

Door met de kaart te gaan bewegen, gaat deze inkt "lopen" en zal er ook een deel van de kaart af gaan lopen. Als je bij deze overtollige inkt nog wat water toevoegt, kun je, als de kaart droog is, de kaart nog een keer hierin deppen.
Je krijgt dan wat meer diepte in je kaart.
 

Toen de kaart weer droog was heb ik er wat waterdruppels op laten vallen. Deze druppels heb ik even laten liggen en toen met een papiertje opgedept. Je krijgt dan die kleine lichtere vlekjes.


 
Met een stukje van een spons, heb ik Nuvo mousse zilver met behulp van een mask op de kaart aangebracht. Deze Mousse blijft iets transparant waardoor de ondergrond er mooi doorheen blijft komen.
 

Met een andere mask heb ik zilveren accenten aangebracht.
Toen dit droog was heb ik met een spuitbus wat fixeer over de kaart gespoten. Dit om te voorkomen dat de ontvanger van de kaart straks blauwe vingers heeft als hij de kaart vastpakt.
 

Als laatste heb ik de randen dun met lijm ingesmeerd en de kaart verder afgemaakt.
 

1 opmerking:

Antoinette zei

Leuk dit..