Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zondag 14 november 2021

Pakken en plakken.

Hallo bloglezers.

Wie vaker mijn blogberichten bekijkt, weet inmiddels dat ik heel erg blij kan worden van al mijn bakjes met creatieve restanten. En zo'n bakje heb ik weer eens in mijn handen genomen bij het maken van een art journal pagina op slimline formaat.


Op grond van kleur heb ik een aantal restanten restanten uit dit bakje gehaald. Hierbij heb ik wat bijpassend rest papier gepakt. En ook vond ik tussen mijn ooit nog te gebruiken gelli plate afdrukken deze achtergrond.


Deze afdruk is gemaakt met het retro stencil van Pronty en alcoholinkt.

Met deze materialen ontstond deze pagina:


Omdat ik de witte randen rondom de gelli plate afdruk niet mooi vond, heb ik deze randen verstopt onder een laagje distress inkt.

Hierna ben ik aan het scheuren en schuiven gegaan en ontstond deze kaart.


In het midden van deze foto zie je een vierkantje met een scallops randje er achter. Vorig jaar heb ik een erg mooie achtergrond gemaakt die ik versneden heb tot allemaal blokjes. Het idee destijds was om deze blokjes te gaan gebruiken bij het maken van mijn kerstkaarten. Dit is uiteindelijk niet gebeurd. Toen had ik spijt van het versnijden van dat mooie achtergrondvel. Nu ben ik blij met dit restantje. Achter dit blokje zie je een roze stukje papier waar ik Brusho op heb zitten. Een mooi stukje papier dat ik ook bewaarde. De takjes zijn gemaakt met een stans van Elizabeth Craft Designs.


Basis van dit stukje van de pagina is een gekleurd notitieblaadje. Hier overheen zie je een langwerpige tag van Elizabeth Craft designs. Het boomblaadje is geponst uit een restje geverfd papier.


Het gebruiken van pagina's uit een Chinees woordenboekje blijft leuk vind ik. Dit blaadje heb ik gekleurd met distress inkt en een blending tool.
De tandwielen zijn van chipboard en zijn van Pronty. Ik heb deze tandwielen eerst in de gesso gezet en daarna met inkt en embossingpoeder bewerkt. Door achter de tekst 'create' wat verschillende laagjes te plakken komt het tekststrookje beter uit. De xxx die ik hierbij gebruikt heb, heb ik gemaakt met een klein ponsje. Dit effect vind ik leuk en ga ik denk ik vaker gebruiken.
Door vormen op meer plaatsen op mijn pagina terug te laten komen, en door laagjes over elkaar heen te plakken krijg je meer een eenheid. 


Wat was het heerlijk om deze pagina te maken. Gewoon pakken wat er ligt, niets tussendoor stansen, verven of ponsen. Gewoon pakken en plakken. En met mijn voorraad bakjes vol met heerlijke leftovers kan ik dit nog heel vaak gaan doen.

Leuk dat je weer hier kwam kijken. Mocht je nog geen bakjes hebben met allerlei leftovers van projecten, ik kan het je echt aanraden om hiermee te gaan beginnen.

Fijne dag verder, groeten Hanny.

2 opmerkingen:

Linda zei

Wauw! wat heb je er een gaaf geheel van gemaakt!
Hartelijke groet, Linda

Unknown zei

Love the pages and Ideas. The close ups are helpful to see how many layers you've added.
thank you for sharing!
jan