Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
donderdag 5 augustus 2010

Mijn metalen labels.

Nadat ik maandag op de blog van Scrapperia het idee zag om metalen labels te maken, wilde ik hier direct mee aan de slag gaan.
Bij een plaatselijke drukkerij heb ik offsetplaten gekregen. Dit zijn hele dunne aluminium platen van nog geen halve milimeter dik.
De platen die ik kreeg waren al voor het drukken gebruikt en waren voor de drukkerij dus afval.
Voor mij zijn deze platen absoluut geen afval!
Als je de onbewerkte kant van de plaat gebruikt kun je erg leuke labels maken:En wat details:


>


Mocht je zelf ook dergelijke labels willen maken dan heb ik hier wat tips voor je:
- Pas op als je deze labels gaat maken, want het dunne aluminium is vlijmscherp, dus werk voorzichtig!!!
- Je kunt het aluminium knippen met een (oude) schaar.
- Nadat je het geknipt hebt kun je de gaatjes erin maken (met een crop-a-dile bijv.)
- De hoekjes heb ik afgerond met mijn Zutter. Let op dat je de hoekjes die er vanaf geknipt worden, opvangt in een bakje, want dit zijn scherpe stukjes metaal.
- Schuur vervolgens beide kanten van de labels om de mogelijke braampjes te verwijderen. Neem vervolgens de labels met een doekje af.
- Je kunt rechtstreeks op het aluminium stempelen met Stazon.
- Je kunt ook de label een ondergrond van verf geven. Ik heb hiervoor acrylverf gebruikt. Ik ben ermee aan het experimenteren gegaan door de label van een dikke laag verf te voorzien, maar ook een deel van het metaal zichtbaar te laten. Nadat de verf opgedroogd is kun je er met een satéprikker/prikpen ook weer wat verf wegkrassen zodat de metalen ondergrond weer zichtbaar wordt. Ook kun je de randen nog eens schuren zodat de metalen onderlaag weer terug komt.
- Als je gaat stempelen bedenk dan vooraf wat je op je label wilt stempelen en begin bij de onderste laag te stempelen. Nieuwe stempelafdrukken komen hier nl. overheen.
- Het is ook erg leuk om de stempelafdruk te (heat) embossen. Ik heb hierbij kleurloze embossinginkt gebruikt. Je krijgt dan een wat glimmende stempelafdruk. Maar ik heb ook de distress embossinginkt van Tim Holtz gebruikt. Deze embossingpoeder blijft mat en toont wat korrelig. Het effect hiervan is erg mooi.
- Houd de label niet in je handen als je je heatgun erop richt!!! Je label wordt namelijk enorm heet. Ik heb steeds de label op een satéprikker gestoken en dan m'n heatgun erop gericht.
- Als je je stempelafdruk embost, maakt het niet uit wat voor stempelinkt je gebruikt. Zelfs de vierkante stempelkussentjes inkt van het Kruidvat hechten dan, terwijl de inkt alleen zo van je label geveegd kan worden.
- Het is ook mogelijk om je stempelafdruk in te kleuren met de Posca stiften of met een Perlen pen/reliëfverf accenten te geven.


Mocht je zelf aan de gang gaan met het maken van de labels, dan zou ik het erg leuk vinden om een linkje met jullie resultaten te kunnen zien.
Ik ben in ieder geval erg enthousiast over deze tip van Scrapperia.

3 opmerkingen:

Christel zei

Echt ontzettend leuk Hanny!

Groetjes Christel

scrapperia zei

Hallo Hanny, ich freue mich,dass Dir mein Workshop gefallen hat. Und Du hast sooo schöne Tags gemacht!!!
Liebe Grüße
Sandra

Ramona zei

Wat grappig zeg! Nooit geweten dat het zo gemakkelijk gaat! Ga het zelf eens proberen.