Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zondag 9 maart 2008

Ook ik ben aan het schetsen gegaan.

Er liggen hier nog heel veel foto's die ingeplakt moeten worden.
Binnenkort hebben we met het scrapbookforum weer een weekend en het leek me handig om weer te werken aan 1 album. Je weet dan precies welke spullen je nodig hebt en hoeft niet van alles en nog wat mee te nemen.
Vorig weekend heb ik zo het album van onze vakantie in Duitsland gemaakt, dat waren 20 pagina's. Thuis heb ik de voorbereidingen getroffen door papier vast op maat te snijden en daar heb ik alles verder af gemaakt. In een weekend, een album af! Heerlijk. Bovendien heb ik ook nog genoeg tijd gehad om te kletsen en lol te maken.
Komend scrapweekend wil ik aan mijn album van Rome gaan werken. Ik weet nu al dat ik dat niet af ga krijgen want het album wordt 32 pagina's dik. Maar als er zondagavond weer 20 pagina's af zijn, ben ik dik tevreden.
Afgelopen week heb ik de schetsen voor dit album gemaakt.
Eerst heb ik de foto's op volgorde gelegd, vervolgens de foto's op maat gesneden. Op de achtergrondbladen die in de insteekhoezen zitten heb ik de contouren van de foto's aan gegeven en ben toen verder gaan schetsen. De schetsen zijn dus op ware grootte. Drie schetsen heb ik van elders geplukt omdat ik ze zo mooi vind. Een paar schetsen heb ik gemaakt n.a.v. leuke details die ik in andere schetsen zag. Maar het merendeel van de schetsen heb ik zelf gemaakt. Dit was erg leuk om te doen, ik weet zeker dat ik dit vaker ga doen.
Dit is een van de schetsen die ik gemaakt heb voor mijn album.
De strook met de streepjes en de rondjes onderin wil ik maken van karton van dozen.
Het fotohoekje onderin en de scallops rand wil ik maken met de naaimachine.
Het witte buitenkader van de afbeelding is de buitenrand van het papier.

3 opmerkingen:

Veerle zei

Wat leuk! Hoop meer schetsen van je te mogen zien!

Chantal van de Kant zei

Hij is zeker leuk. ik werk eigenlijk nooit met schetsen, maar deze is wel heel erg mooi.

groetjes
Chantal

Wendy zei

He Hanny de sketch is super. Mogen wij hem ook opslaan en hem eens gebruiken??? Vind hem super.... ben benieuwd wat je ervan gaat maken.

Lieve groetjes Scrapwendy.