Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zondag 19 augustus 2012

Een persoonlijk cadeautje.

Mocht je iemand foto's cadeau willen doen, dan is het veel leuker om dit in de vorm van een boekje te geven.
Met behulp van het papier en de stickervellen van Simple Stories heb je in anderhalf uur een persoonlijk cadeautje af. Voor dit boekje heb ik de papierlijn Awesome gebruikt.

Bas, mijn partner, heeft maar heel weinig foto's uit zijn jeugd. En de foto's die er zijn, zijn ook nog eens van een mindere kwaliteit. Daarom vond ik het leuk om voor hem een boekje te maken met een paar van deze foto's.

De foto's hebben we eerst ingescand en daarna in seppia af laten drukken.
Terwijl ik met het album bezig was, miste ik één foto van zijn grote vriend van vroeger, de hond. Omdat ik deze foto alleen nog in zwart-wit had liggen, heb ik deze foto bewerkt met distress inkt (vintage foto), anders zou deze foto qua tint te veel afsteken bij de andere foto's.

De basis van het boekje is het blad 6x12 Page Elements.
Dit vel papier heb ik door midden gesneden zodat je 2 grote journaling cards krijgt. Deze journaling cards heb ik door midden gevouwen. Doordat het papier aan beide kanten gekleurd is heb je al snel 4 pagina's.
Ik vind het altijd leuk om in een mini album pagina's van verschillende grootte te maken.
Voor de middelste pagina van dit album heb ik uit het vel Flash Cards 3 journaling cards op rij gesneden. Deze journaling cards heb ik aan elkaar vast laten zitten en niet in het midden omgevouwen. Zo krijg je een pagina van één en en pagina van 2 journaling cards.
De pagina's heb ik met een touwtje bij elkaar gebonden.

Dankzij het stickervel dat bij deze papierlijn hoort, hoef je niet na te denken over de aankleding van de pagina's. Je kunt gewoon de stickers gebruiken om leuke pagina's te krijgen.
Deze stickers kun je rechtstreeks op je pagina plakken, maar je kunt ze eerst ook op grijsboard plakken en dan op je pagina's plakken. Zo krijg je wat meer diepte op je pagina's.

Dit boekje heb ik gemaakt voor de scrapbookwinkel Creabest om te laten zien wat je met dit papier kunt doen.

Geen opmerkingen: