Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zondag 9 november 2014

Aquarelverf.

Het is niet zo verwonderlijk dat je momenteel overal op het wereldwijde web de combinatie van scrappen en aquarelverf ziet.
Want het is zo leuk om dit met elkaar te gebruiken.
Vandaag heb ik mijn aquarelverf weer tevoorschijn gehaald.
Op internet kwam ik laatst ergens het idee tegen om aquarelverf op een verfstrip te gebruiken. Geen idee waar ik dit gezien heb, maar zulk soort tips sla ik altijd op in mijn grijze hersencellen. Dingen die belangrijker zijn om te onthouden vergeet ik soms gemakkelijker :-)
Op deze blauwe verfstrip heb ik aquarelverf gebruikt en een van mijn favoriete quotes.


Ook was ik bijna door mijn voorraad (verjaardags)kaartjes heen, van die kaartjes die je aan een cadeautje of aan een bos bloemen kunt hangen.
Die heb ik ook maar direct gemaakt. Hiervoor heb ik eerst het kaartje gekleurd met aquarelverf in combinatie met distress stain, daarna een stempelafdruk gemaakt waarbij ik een deel van het kaartje afgedekt heb met een stukje papier. Vervolgens heb ik het kaartje ingesmeerd met Glimmer Glam van Tattered Angels. De aquarelverf lost in principe hierin op, maar als je de Glimmer Glam snel en in een keer er overheen smeert, is dat geen probleem. De glittertjes die tevoorschijn komen geven het kaartje een extra effect. Bovendien krijgt de aquarelverf zo een laagje waardoor het niet meer af kan geven.
Ook heb ik een staaltje behang ingesmeerd met aquarelverf en daar een afdruk mee gemaakt. Die afdruk heb ik daarna nog van wat extra verf voorzien.
Het is natuurlijk zonde om vervolgens het staaltje behang weg te gooien, dus daar heb ik ook nog maar een kaart mee gemaakt.


Geen opmerkingen: