Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zaterdag 10 juni 2017

Zomer Challenge 2.0

Een aantal jaren op rij was er bij de Craftorij de Zomer Challenge. In de maanden juni en juli wordt er iedere dag een uitdaging geplaatst. Deze uitdaging kun je vervolgens op een correspondentiekaart uitwerken als je zin hebt. Hoe je dit gaat doen..... daar heb je de gehele vrijheid in.
Dit jaar is het concept overgenomen door de Art Chicks en heet het Zomer Challenge 2.0. Het is enorm leuk om hier aan mee te mogen werken als host. Vorig jaar heb ik alle uitdagingen gemaakt. Dat ga ik dit jaar, vanwege andere creatieve activiteiten, helaas niet redden.
Inmiddels zijn er al een aantal uitdagingen geplaatst. Dit is wat ik ervan gemaakt heb:


Opwarmer: thema welkom.
De kaart heb ik eerst met gesso ingesmeerd en daarna met brusho een kleur gegeven. De bladeren zijn gemaakt met een mask, distress inkt en een blending tool. De bloem is een stempel.Opwarmer: thema Kermis.
Met een mask en gesso heb ik deze cirkels aangebracht. Daarna heb ik de kaart geverfd. Het plaatje kwam ik tegen in een heel oud boek. Om de kaart iets sprankelender te maken heb ik aan de randen gold flakes gelijmd.Uitdaging: skelet.
Deze uitdaging heb ik gemaakt met de gelli plate. Die visgraat is zo'n geurding dat je op kon hangen. Gelukkig is de geur er inmiddels vanaf, want ik kocht dit vanwege de vorm.
De quote is van Einstein.Uitdaging: bubbelplastic.
Gemaakt met de gelli plate. Voor de bubbels heb ik paper soft-color gebruikt omdat dit wat transparant blijft en daardoor een geheel met de achtergrond is en er niet zo op komt te liggen als bij verf.Uitdaging: schoenen.
Kaart eerst ingesmeerd met gesso. Daarna met distress stains gekleurd. Randen met distress inkt aangezet. Voetstappen met dye inkt gestempeld omdat ik de afdruk aan de randen van de kaart iets wilde vervagen.Uitdaging: antiek/vintage.
De kaart een kleurtje gegeven met distress inkt. Een swirl stempel gebruikt om het vintage sfeertje te benadrukken. En de rest was simpel, gewoon plaatjes en stansletters opplakken.Uitdaging: technologie.
Voor de achtergrond van de kaart heb ik Brusho, een pigmentpoeder gebruikt. Hier overheen heb ik een stempel gezet van iets dat op plaatwerk lijkt.
Op de label heb ik met gel medium wat teksten en afbeeldingen uit boeken geplakt, o.a. een wiskundig figuur. De tag heb ik met distress inkt gekleurd.
Omdat ik de tag wat saai vond worden, heb ik er gold flakes opgeplakt.
Voor mij horen tandwielen bij het thema technologie. De tandwielen op deze kaart heb ik gemaakt met stansen.
Uitdaging: Driehoeken.
De achtergrond is met brusho over gesso gemaakt. Het driehoekenraster is een stans.
De andere driehoeken heb ik gestanst uit restjes zelf gekleurd papier.

1 opmerking:

Marja Kenter zei

Ik vind ze allemaal erg mooi. Doe zelf ook mee en heb er tot nog toe 4 gemaakt.ik denk ook dat ik het dit jaar niet red om ze allemaal te maken maar het gaat om de pret dus....
Groetjes Marja