Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
maandag 24 juli 2017

Bee happy.Deze achtergrond had ik nog over van een workshop die ik gegeven heb en vond ik te mooi om niets meer mee te doen. De achtergrond heb ik gemaakt door aan bellenblaas zeepsop acrylverf toe te voegen. Je blaast van dit zeepsop gekleurde bellen en drukt dan daar je kaart in. Zo ontstaan de bellen op je papier. Zijn je bellen te vaag, voeg dan verf toe aan je sop. Krijg je te weinig of te kleine bellen, voeg dan Dreft toe aan je sop. Van een cursist hoorde ik dat dit verf bellen blazen niet lukt als je geen groene Dreft afwasmiddel gebruikt. Pas op als je hiermee aan de gang gaat, want het spat wel erg.
Met distress inkt heb ik nog wat accenten gegeven met de Stripes and Dots mask van Dutch Doobadoo.
Bij het inkleuren van de stempelafdrukken heb ik Primary Elements gebruikt. Een pgmentpoeder waarbij je een erg mooie glans krijgt.
Het is altijd leuk om als iemand gaat verhuizen, een kaartje te krijgen vind ik. Dus ben ik aan de gang gegaan en heb een verhuiskaart gemaakt.
Voor het grootste kader heb ik de gelli plate, distress inkt en de mask Flower Swirl van Dutch Doobadoo gebruikt. Deze Flower Swirl komt ook weer terug op het kleine notitieblaadje. Ook hierbij heb ik de gelli plate gebruikt.
De stenen zijn gemaakt met de mask Bricks. Eerst heb ik dit papier wat gekleurd met distress inkt en daar overheen heb ik de Bricks mask gebruikt met distress inkt en een blending tool. Dit papier heb ik gescheurd. Ik ben dol op papier scheuren omdat ik het effect daarvan zo leuk vind.
Bloemen, wat embellishments en stempelafdrukken maken de kaart af.

Ook heb ik weer wat opdrachten voor de Zomer Challenge 2.0 gemaakt.
 Het onderwerp pluimvee.

Opdracht: Laat een ander een huis tekenen en maakt dan de kaart zelf af. Bas heeft de middeltste groep huisjes getekend.


Opdracht: Gebruik een Quote.


Opdracht: Gebruik een hart op je kaart.


Opdracht: Alfabet.


Opdracht: Bomen.


Opdracht: Herhaling.


Opdracht: Antiek/vintage.


En als laatste kaart voor vandaag wil ik jullie laten een kaart laten zien die ik gemaakt heb voor een uitdaging van Dutch Doobadoo. De uitdaging was om deze mask te gebruiken en de kleuren die je op de kaart ziet.1 opmerking:

martina's kaartjes zei

wat heb jij je weer lekker laten gaan ! super, al die kaartjes, de kleurtjes spatten van het scherm, nu met dit weer is wat kleur zeker welkom !
grtjs,martina
x