Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zondag 30 juli 2017

Bloghop met de nieuwe Noor Scr@p artikelen van augustus.

Ook deze maand is er weer een bloghop van Noor om jullie te inspireren en te laten zien wat je allemaal met dat mooie materiaal van Noor Scr@p dat uitgekomen is kunt maken.
Zelf ben ik aan de gang gegaan met de Hello mask.
Ik wil jullie laten zien wat het effect van een andere kleur is en ik wil jullie laten zien dat deze mooie mask eigenlijk maar heel weinig nodig heeft als je het als PL kaartje wilt gaan gebruiken.
Omdat ik nog niet goed weet bij welke PL pagina ik deze kaartjes wil gaan gebruiken, heb ik de hoeken nog even zo gelaten. Afronden kan altijd nog.

Deze 4 kaartjes zijn allemaal gemaakt met distress inkt. Eerst heb ik de kaartjes gekleurd met een blending tool en distress inkt. De plaats waar het praatwolkje moest komen, heb ik nog even wit gelaten. Daarna heb ik de mask van het praatwolkje gebruikt om het laatste deel van de kaart te kleuren.
Voor het kaartje linksonder heb ik het praatwolkje van de mask over getrokken op een papiertje en dit iets groter geknipt. Dit papiertje heb ik op mijn kaart gelegd terwijl ik de roze en paarse distress inkt aanbracht. Vervolgens heb ik dit weer weg gehaald toen ik de mask ging gebruiken. Omdat dit papiertje net iets groter was dan het praatwolkje van de mask, blijft een deel van de kaart wit.
Met zwarte fijnschrijver heb ik nog wat randjes getekend.
Ook al zijn deze kaartjes erg eenvoudig gebleven, toch vind ik ze mooi. Ik heb hiervoor dit stencil gebruikt (6002/0831 Scr@p stencil - Bubbels):
 
Maar je kunt natuurlijk nog veel meer met dit stencil.


 

.
 
Voor deze kaart heb ik eerst de achtergrond van de kaart met een brayer en acrylverf gekleurd.
Daarna de mask met hello met distress inkt en een blending tool aangebracht.
Het woord "summer" heb ik met die leuke stempels die ook deze maand uitgekomen zijn, gestempeld. Van  de stans die erbij zit heb ik een rondje gestanst en dit gebruikt om reeds gestempelde letters even af te dekken zodat je de letters over elkaar heen kunt stempelen. Allerlei woorden die met de zomer te maken hebben heb ik langs de rand van de kaart geschreven.
Dit is de letter set, inclusief stans die ik gebruikt heb bij dit kaartje (6004/0017 Stansen en Stempels Typewriter keys):
 
 
 
 De achtergrondjes van de 2 volgende kaarten heb ik met de gelli plate gemaakt. De tekstwolkjes zijn gemaakt met de mask en distress inkt en blending tool.
Bij dit kaartje heb ik washi tape, wat vlaggetjes uit restpapier en de stempel Summer van Noor toegevoegd. Rondom deze stempelafdruk heb ik een wolkje getekend en dit vervolgens uitgeknipt. Het kleine zonnetje rondom het praatwolkje is ook van deze set.

 
Bij het laatste kaartje is ook de achtergrond met de gelli plate gemaakt.
Het strookje waar de letters today in staan hield ik over nadat ik de rondjes gestanst had.
De letter T  en A heb ik op een cirkeltje gestempeld en in zo'n opening geplakt. De achtergrondkleur wijkt af van de kleur van het kaartje. De letters O, D en Y zijn in de openingen van het strookje gestempeld. Hier op de foto is dit minder goed te zien, maar als je het kaartje real life ziet, dan geeft dit een leuk accent.
 
En zo zijn er nog veeeeeeel meer mogelijkheden om deze leuke mask te kunnen gebruiken.
Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren om zelf aan de gang te gaan.
Als je kans wilt maken op die leuke prijs, vergeet dan niet je reactie onder dit bericht te plaatsen.
Voor meer inspiratie kun je door naar het volgende blog van Daisy
 22 opmerkingen:

annemarie zei

Leuk gedaan zo en dat met maar 1 mask stencil. Zo zie je dat er oneindig veel mogelijkheden zijn.

Groetjes Annemarie

Heidie zei

Wat een leuke kaartjes heb je gemaakt.

Liefs Heidie

Claudia Rogier zei

Superleuke nieuwe dingen Hanny, mooi gedaan
xx
Claudia

http://creativesketchygirls.blogspot.be/
http://knutselmeisjes.blogspot.be

Wil Frutsel zei

Prachtige kaartjes heb je gemaakt met deze nieuwe materialen.
Sinds kort ben ik ook een beetje aan het experimenteren in deze stijl.
Als ik deze nieuwe materialen van Noor/ Joy dan hier te zien krijg wil ik al meteen weer aan de slag. Een echte must have vind ik het ATC mask stencil, maar ook de andere materialen vind ik super!! xx Wilma

Crea Astrid zei

Mooi gemaakt. Leuk ook om te zien, dat ze allemaal toch zo verschillend zijn met andere kleuren en dingen erbij en dat met één dezelfde mask stencil. Ik ben ook helemaal weg van de stansen/stempels van de Type Writer Keys.

Groetjes, Astrid.
Sonja Kiel zei

Wat een leuke en veelzijdige kaartjes zijn dit geworden. Zo zie je wat je met een mask allemaal kan doen en hoe anders het resultaat dan wordt. Heel leuk.

Groetjes Sonja

happybeppieblog zei

Heel leuk, ook dit zal ik eens namaken, lekker afkijken en zelf iets toevoegen. heerlijk!dus een beetje van jou en een beetje vanmezelf haha

Cobie zei

Zo... dat ziet er heel leuk uit! Handig die nieuwe tekst stempeltjes.
Groetjes Cobie

ayten mallo zei

Leuk om te zien wat je allemaal kan doen met die leuke scr@plijn!

Betha Horsmeier-Bouter zei

Prachtige kaartjes! Groetjes Betha

Prisca zei

Wat een mooie kaartjes en wat een hoop inspiratie!

Groetjes prisca

Anoniem zei

Heel leuk om te zien wat je met een mask al niet kunt doen.
Groetjes,
coby aan de Wiel

Marjan zei

Het zijn weer echte Hanny projectjes geworden, vrolijk en lekker kleurrijk, mooi gedaan!

miriam_workshop zei

Hanny, wat een kleurrijke kaartjes allemaal. Zoals je al zegt veelzijdig in te zetten voor allerlei projecten . Gr. Miriam

Marianne Van lieshout zei

Erg mooie kaartjes. Ook de tekst in de rand van de eerste kaart is erg leuk. 👍

Maryann Laursen zei

Such a wonderful idea to make the same in 4 different ways, and I´m very sure, you´ll find good use for all of them, and it´s really great inspiration to see how different it really is, just to use different mediums and colors. Just beautiful work.

Ellen zei

O, wow, dit vind ik nog eens leuk! Zo fijn dat je uitlegt hoe je alles hebt gedaan en het project is niet te groot, dus moet te doen zijn, zelfs voor mij, haha! Mijn handen jeuken...

groetjes, Ellen

chantal boeren zei

Wauw wat gaaf wat je allemaal met 1 stencil kan doen!!
Bedankt voor de inspiratie!!

Ik kijk er naar uit met om met de mooie augustus producten te kunnen werken!!

Creatieve groetjes Chantal

Silvia Theeuwen zei

Leuk dat er zoveel
Mogelijkheden zijn! Leuke kaartjes

Louwina Zijlstra zei

Super leuke kaartjes.
En mooie kleurtjes heb je gebruikt.

Groetjes van Louwina

stieneke zei

Leuke kaartjes heb je gemaakt. Met deze nieuwe producten kun je alle kanten op.

stieneke zei

Leuke kaartjes heb je gemaakt. Met deze nieuwe producten kun je alle kanten op.