Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




vrijdag 3 december 2021

De nieuwe Pronty collectie.

  Hallo bloglezers.


Hebben jullie de nieuwe collectie van Pronty al ontdekt?
Deze collectie gaat weer voor vele uurtjes creatief plezier zorgen.
In deze flyer zie je diverse projecten staan die met deze nieuwe collectie gemaakt zijn.
Vandaag wil ik jullie een project laten zien dat niet op deze flyer staat.


In dit blogbericht laat ik jullie zien hoe ik deze tag gemaakt heb.


Voor het maken van de achtergrond van deze tag heb ik aquarelpapier en oxide inkt gebruikt. Met het stempelkussen oxide inkt heb ik een afdruk gemaakt op een stukje transparant. Hierbij heb ik wat water gesprayed. (Je kunt dit ook op je craftsheet doen). Het papier heb ik meerdere keren in de inkt afgedrukt. Tussendoor heb ik met een heattool de inkt droog geblazen. Dit heb ik met zowel een grijze als met een bruine kleur oxide inkt gedaan.


In de nog natte inkt heb ik embossingpoeder gestrooid. Omdat ik de vlekken embossingpoeder niet te groot wilde hebben, heb ik met een penseel met harde haren het poeder hier en daar weer weg geveegd voordat ik dit verhit heb.



Met dit stencil, acrylverf en een blending tool heb ik de letters op deze tag gemaakt.



Dit stencil heb ik gebruikt in combinatie met oxide inkt. Dit stencil zou wel eens een van mijn favoriete stencils kunnen gaan worden.....


Met inkt ben ik nog even aan het spatten geweest. Ook heb ik de randen van deze tag bewerkt met de oxide inkt en acrylverf.


Omdat ik wat meer variatie in de achtergrond wilde heb ik met inkt en een satéprikker grillige lijnen getekend. Ook heb ik met een fijnlijner een lijntje langs de randen van deze tag getekend.


De tag heb ik gemat op een stukje zwart papier.
Als focus point heb ik een stempelafdruk van een bloem gebruikt. Deze stempel heb ik met watercolors ingekleurd. Het verbandgaas op deze label heb ik ook met deze watercolors oranje gekleurd.
Het chipboard frame dat ik gebruikt heb op deze tag heb ik geverfd met acrylverf. In de nog natte verf heb ik de glitters uit deze nieuwe collectie gestrooid en laten opdrogen. Een naaimachinedraadje en een stukje washitape maken de label af.

Hier een close-up van de glitters die ik in de nog natte verf heb laten vallen.



En ja, op deze uitvergroting ontdekte ik dat ik het washitape ondersteboven geplakt heb.
Ik vermoed dat het helaas weer tijd is voor een bril met iets sterkere glazen.....


En zo is dus deze tag tot stand gekomen. Wat is het toch heerlijk om een hobby zoals deze te hebben.

Bedankt weer voor je bezoek aan mijn blog vandaag.
Geniet van het creatief bezig zijn.

Groeten Hanny.

Geen opmerkingen: