Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
zondag 7 december 2008

Weer eens wat LO's gemaakt.

Tijdens het scrapbookweekend van het forum in november heb ik een aantal LO's gemaakt voor mijn Rome-album.
Wegens tijdgebrek (ik wou dat ik ergens een emmertje tijd zou kunnen kopen) ben ik er nu pas aan toe gekomen om de LO's te scannen.

Deze LO is gemaakt n.a.v. een lift. Omdat ik geen extra foto's had liggen heb ik hiervoor de plattegrond van Rome gebruikt. De 13 verschillende punten zijn voor mij de hoogtepunten die we gezien hebben tijdens die vakantie:


Voor vrijwel alle pagina's ben ik zelf aan het schetsen gegaan. Ik vond dit ontzettend leuk om te doen. De schetsen heb ik op de schutvellen die in de insteekhoezen zitten op ware grootte getekend. Het voordeel hiervan is dat je niet alles uit hoeft te meten als je de pagina gaat maken.
Als achtergrondpagina heb ik steeds Craft cardstock gebruikt. Omdat ik het saai vond om zo'n 30 pagina's in 1 papierlijn te maken heb ik ervoor gekozen om verschillende papierlijnen door het album heen te gebruiken die om de zo veel pagina's terug komen.

Deze foto is genomen in de Santa Maria de Trastevere. Omdat de foto's zo imponerend zijn heb ik deze pagina eenvoudig gehouden. Om het album een beetje speels te houden, zitten er ook ander formaat pagina's tussen, zoals deze pagina:


Deze LO's zijn van het oude deel van Rome:
Omdat ik deze schets die ik tegenkwam op internet zo leuk vond heb ik hem ook voor een pagina gebruikt.

3 opmerkingen:

maaike huisman zei

Hannie, Wat een mooie lay-outs.
Ik heb veel plezier van jouw website, dank je wel.

Margreet zei

Ze zijn stuk voor stuk weer prachtig geworden Hanny. Vooral die met de plattegrond van Rome vind ik heel erg mooi vanwege de mooie sprekende kleuren. Dat wordt vast een heel mooi album om te bekijken.

groet, Margreet

Roelien zei

Hoi Hanny, heb een kleine verrassing voor je (hoop ik) kijk maar eens op mijn blog

groeten Roelien