Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik designteamlid van het Noor Scrapteam mag zijn.

Het werken met verf, inkt, sprays e.d. begin ik steeds leuker te vinden. Ook in mijn scrapwerk ga ik deze technieken steeds vaker gebruiken. Het is dan ook super dat ik designer mag zijn bij Dutch Doobadoo. Want daar komen fantastische masks en stencils vandaan, die ik graag gebruik.


Ik bezoek regelmatig sites om inspiratie voor mijn kaarten, LO's, PL pagina's en journaling cards op te doen. Dikwijls kom ik daar leuke ideeën tegen. Door te linken naar die ideeën en door mijn eigen creatieve scrapsels te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog ook kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.
vrijdag 26 mei 2017

Het vakantie-album is bijna af. Een blogbericht van Noor design.

Voor hen die het bericht niet op het blog van Noor Design hebben zien staan:
Jolanda Bergmans van Noor Design heeft mij gevraagd of ik deel uit wil maken van haar Noor Scrap Designteam. Natuurlijk wil ik dat.
Ik geniet ervan om mensen te inspireren, enthousiast te maken voor deze geweldig leuke hobby.
En als dat dan ook nog eens mag met allemaal leuke materialen van Noor, dan is dat helemaal geweldig.
Misschien ben ik niet voor iedereen een vreemde, want ik bevind me al een tijdje in de heerlijke wereld die scrappen heet. Voor het laatste Noor magazine mocht ik wat kaarten maken. Ook ben ik lid van het Dutch Doobadoo designteam.
Maar wie ben ik eigenlijk?
Tja, dat vraag ik mezelf ook wel eens af.....

Zo lang ik me kan herinneren ben ik creatief geweest. Mijn moeder was hierin mijn grote voorbeeld en stimulator. Ik ben als kind veel met textiele werkvormen bezig geweest, maakte later ook kaarten. Totdat ik ontdekte dat hout toch wel een heel erg mooi materiaal is. Ik stortte me vol overgave op het houtdraaien en figuurzagen en heb dat jarenlang gedaan
Maar sinds ik een jaar of 13 geleden (denk ik) bij toeval het scrappen ontdekte, staat de figuurzaagmachine stof te happen op zolder en is de houtdraaimachine weg gegeven aan iemand die daar erg gelukkig van werd.
De 50 ben ik inmiddels al weer wat jaartjes gepasseerd.
Het leven gaat me veel te snel. Ik kom iedere dag weer tijd tekort. Of wil ik gewoon te veel doen???
Door met mijn foto's bezig te zijn hoop ik toch een beetje grip op mijn leven te kunnen houden en bewuster in het leven te staan. Foto's leggen immers herinneringen vast.
Ik probeer echt te genieten van de kleine dingen om me heen. Iedere dag ontdek ik weer dat dit er heel veel zijn.
Ik vind het heerlijk om met papier bezig te zijn en mijn foto's te verwerken in scrapalbums, mini-albums of Pocket Page albums. Hierbij gebruik ik steeds vaker mixed media materialen. Ik kan dan de PL kaartjes maken zoals ik ze hebben wil. In de juiste kleur, met de juiste tekst.
Als je scrapwerk van mij ziet, dan is dat meestal met foto's van vakanties en zijn het kleurige pagina's.
Andere scrappers vinden dat ik een duidelijk eigen stijl heb. Wat dat dan is? Ik denk veel kleur, de foto staat centraal, veel kleine details, zelf gemaakte embellishments en ik gebruik graag kleine tekststrookjes. Ik heb een facebookpagina, maar daar ben ik niet zo actief op omdat ik vind dat facebookpagina's niet erg overzichtelijk zijn. Daarom heb ik ook al jaren lang een blog. Hierop kun je tips vinden die ik op internet tegenkom en mijn scrapsels vinden.
Ik hoop jullie in de toekomst te kunnen inspireren om nog meer plezier uit deze geweldige hobby te halen.
Mocht je nog meer willen weten over mij, wie weet geef ik je wel antwoord op je vraag....
Hieronder zie je mijn eerste officiële Noor pagina. Dit is een pagina uit mijn vakantie-album waarin ik alleen maar zelf geverfd papier gebruikt heb. Bij het maken van deze pagina heb ik producten uit de eerste de Noor! Design SCR@P lijn gebruikt.

Voor het kaartje linksboven heb ik met een brayer met water verdunde acrylverf uitgerold op papier. Omdat ik iets van de bling bling van de foto ernaast terug wilde laten komen heb ik ook wat goudverf gebruikt en het woord beautiful uit goud karton gestanst.


Het kaartje rechtsonder heb ik met Dylusions verf een kleurtje gegeven. Met de pan pastel applicators kun je gemakkelijk de kleuren van de Dylusions verf mooi in elkaar laten overlopen.
Dit gaat trouwens ook heel goed met je vingers......maar om eerlijk te zijn, ik heb een enorme hekel aan vieze vingers.

 

Geen opmerkingen: