Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




donderdag 2 mei 2024

Een art journal pagina met gember thee.

  Hallo bloglezers.

Toen ik op het aanrecht een kopje zag staan met daarin een zakje gember thee en een beetje theewater daarbij, viel het mij op dat dit theewater een erg mooie kleur had.
Een kleur die me uitdaagde om dit restje theewater te gaan gebruiken.
Dit resulteerde in een art journalpagina.


De beige kleur op de achtergrond van deze art journal pagina is het theewater.


Dit heb ik gecombineerd met een turquoise pigmentpoeder.
De kleur op de foto vertekent omdat deze foto 's avonds gemaakt is met gewoon lamplicht.

De pagina heb ik gemaakt op Schut aquarelpapier.



Toen ik mijn craftsheet erbij pakte om deze pagina te gaan maken, ontdekte ik dat ik na het geven van een workshop mijn craftsheet niet schoon gemaakt had en deze zo weer in de koker gedaan had. Er zat nog een laag witte aquarelverf op mijn craftsheet.

Omdat het me intrigeerde of deze laag verf ook nog te verwerken was op de art journal pagina heb ik dit gewoon geprobeerd. Hierbij heb ik de resten verf nog wel bewerkt met distress inkt omdat ik dit anders te wit vond. De restanten verf van dat craftsheet geven een interessante structuur op de pagina.

Nadat ik de achtergrond voor deze pagina gekleurd had met de gemberthee en het pigmentpoeder, heb ik er een mask van een Dutch Doobadoo Dream Plan Do, Floral Delight collectie bijgepakt (art.nr. 470.784.307). Hierbij heb ik het patroon op de pagina met een blending tool en Oxide inkt gemaakt.
Het is zo leuk om mask stencils erbij te pakken.

De gave stempel met de geverfde punten die ik op deze pagina gebruikt heb, is een stempel van Studio Light, de Art by Marlene collectie (stempel dramatic Dots STAMPPBM70).
Deze stempel heb ik ingekleurd met het theewater, het pigmentpoeder en Oxide inkt.

Verder zie je op deze pagina nog andere achtergrondstempels terug. Ook heb ik weer eens een keer washitape gebruikt. Het spetteren met zwarte inkt kon ik ook nu weer niet laten.

Ik wilde graag wat tekst op deze art journal pagina verwerken.

Omdat ik deze pagina gemaakt heb en ik destijds maar weinig materialen tot mijn beschikking had, heb ik gekeken welke tekst ik uit die halve pagina die ik bij me had, kon halen. En dat leverde deze vreemde tekst op....

Voordat ik deze pagina in mijn journal ga plakken, wil ik deze pagina nog met een donkerbruin vel papier matten.


Het vel papier leg ik nog onder een stapel boeken zodat dit nog iets platter zal worden en daarna plak ik het in mijn art journal.
Deze kleurencombinatie blijft favoriet bij mij.
Ik heb weer genoten om deze pagina te maken, al was het deze keer wel een uitdaging om niet van alles te kunnen pakken wat anders wel kan, maar het te doen met de beperkte materialen die ik bij me had.

Leuk dat je weer hier kwam kijken, fijne dag verder.

Groeten Hanny.

2 opmerkingen:

Henriët zei

wat een prachtige bladzijde maakte je in je art-journal Hanny. En zo leuk om te lezen dat een restje gemberthee de aanleiding was. En dan samen met de verfresten op je sheet doet het mij denken aan een boekje van onze oude leesmethode: Hoe je van niets iets maakt.
Ik kan er echt tijden naar zitten kijken en ontdek steeds weer iets nieuws.
Groetjes van Henriët

Wies zei

Een hele mooie bladzijde voor je art-journal. Leuk dat een restje gemberthee de aanleiding gaf om deze pagina te maken. Inspiratie komt soms uit een onverwachte hoek😀