Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zondag 14 januari 2024

Rainbowdays Pronty Crafts, mijn mini album.

Hallo allemaal. 

Morgen starten we met de #rainbowdaysprontycrafts2024 op de facebookpagina van Pronty Crafts and Friends.
Op die facebookpagina plaatsen wij (het designteam van Pronty)  's morgens rond 10:00 uur, 8 dagen lang een nieuwe uitdaging met een tutorial erbij hoe we onze creaties gemaakt hebben.
Omdat meerderen van ons designteam ook iets met de andere kleuren gemaakt hebben zullen we ook deze creaties plaatsen om jullie te kunnen inspireren.
Het leuke hierbij vind ik dat onze stijlen divers zijn en onze creaties dus ook. 
Ik heb al veel gaafs langs zien komen in onze DT groep.

Wat je gaat maken, daar ben je helemaal vrij in. Dit mag een kaart zijn, een ATC'tje, een Art Journal pagina, een scrappagina, een kaart, van alles kun je dus maken. Als je maar creatief bezig bent geweest en de kleur van die dag verwerkt in je creatie.
Je bent hierbij niet verplicht om materialen van Pronty te gebruiken. Dit mag natuurlijk wel. 

Om het allemaal nog leuker te maken geven we 1 februari een give away weg.

Deze give away verloten we onder de mensen die minimaal 3 van de kleuren uitgewerkt hebben en hiervan een voorbeeld op de facebookpagina van Pronty Crafts and Friends geplaatst hebben. Als je iets plaatst, zet er dan #rainbowdaysprontycrafts2024 bij in het bericht.

Als je materialen van Pronty verwerkt in je creatie, dan maak je meer kans op de give away.

Dit jaar heb ik een mini album gemaakt om alle creaties van #rainbowdaysprontycrafts2024 in te kunnen bundelen. 



Voor de kaft heb ik het aquarelpapier bewerkt met de gelli plate, een stencil en alcoholinkt.
Om de kaft steviger te krijgen, heb ik het papier op chipboard geplakt.
Hierbij heb ik ervoor gekozen om de kaft vierkant te maken en is de kaft ongeveer 2 mm. groter dan de pagina's binnenin.
Met boekbindringen heb ik de pagina's bij elkaar gebonden. En nu ik zo de foto zie, vind ik dat ik nog eens moet gaan kijken naar wat lint en bedeltjes die ik aan de ringen kan hangen. Dan wordt het album nog leuker.
De mooie kleuren op de kaft, zijn stroken papier die gescheurd zijn uit het papier van de papierset Pay it Forward.
De chipboard silhouet figuren lopen over in kleur en zijn geverfd met acrylverf. Er was vond ik geen ruimte op de kaft voor alle regenboogkleuren.
Op de kaft heb ik nog een quote sticker gebruikt. Deze sticker komt ook uit de Pay it Forward collectie.
Dit is mijn 3e regenboogalbum. Het is ontzettend leuk om met alle pagina's een mini album te maken. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn zoals je bij mijn voorbeeld ziet.

Voor iedereen die mee gaat doen met deze rainbowdays, veel plezier bij het creatief zijn!
 

Geen opmerkingen: