Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




woensdag 3 januari 2024

Sending love.

 Hallo bloglezers.

Een van mijn favoriete technieken voor het maken van een achtergrond is toch wel het gebruiken van een sheet waarop je met het stempelkussen van de (Distress) inkt gedept hebt en hierbij iets water gesprayed hebt. Met deze sheet maak je dan afdrukken op je aquarelpapier.
Eigenlijk vind ik deze achtergronden iedere keer weer mooi. Door dit deppen met het sheet te herhalen, zie je ook mooie laagjes op je achtergrond ontstaan. Het effect bij de inkt aan de lucht te laten drogen of de inkt met een heattool droog te blazen is verschillend. Probeer het maar eens.

Hier zie je een close-up van de gemaakte achtergrond van deze kaart waarbij ik een sheet met Distress inkt gebruikt heb.



Deze kaart is niet moeilijk om te maken. De al eerder genoemde techniek met het sheet zie je ook op deze kaart terug.

Deze kaart heb ik op de volgende manier gemaakt:

Op aquarelpapier heb ik met structuurpasta het script stencil gebruikt.


Toen de structuurpasta droog was, heb ik met Distress inkt en een sheet de vlekken op het papier gemaakt. Hierbij kleurde de structuurpasta mee. 
Daarna heb ik met een achtergrondstempel het kleine blokjespatroon op de kaart gestempeld. Dit heb ik in een bijpassende kleur gedaan.


Het stencil met de cirkels heb ik gebruikt in combinatie met Distress Crayons.
In een aantal cirkels heb ik een krijtstreepje gezet en dit met mijn vinger uitgewreven. Doordat het stencil nog op je papier ligt, blijf je min of meer binnen de rondjes.


Deze randen van deze rondjes wilde ik iets contrast rijker hebben. Het mooiste zou zijn om dit met een watervaste stift te doen, maar als je over Distress Crayons heen tekent met een stift, kun je de stift al snel weggooien omdat de stiftpunt dicht slibt.
Bij gebrek aan een een zwart Inktense potlood wat ik in zo'n geval ook graag gebruik, heb ik nu de cirkels met een tekenpotlood omcirkeld. Dit heb ik uit de losse hand gedaan. 

Als de achtergrond af is, pak ik altijd mijn bakje embellishments erbij en kijk wat daarin zit om te gebruiken. Voor deze kaart heb ik een aantal plaatjes gebruikt, een gestanste tag en een houten labeltje. Dit labeltje heb ik iets blauw gekleurd met Distress inkt en erop gestempeld. Om te voorkomen dat de stempelinkt door zou lopen, heb ik het houten labeltje eerst afgelakt voordat ik de stempelafdruk maakte.
Om met al deze materialen een mooi cluster mee te maken, heb ik nog een reststukje van het papier uit deze Numbers and Letters lijn gebruikt. Dit papier heb ik een bijpassend kleurtje gegeven door de al eerder gebruikte Distress inkt nu met een penseel op het papier aan te brengen.

Dit was mijn bericht voor vandaag.
Fijne dag verder.
Groeten Hanny.


Geen opmerkingen: