Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zaterdag 20 januari 2024

Rainbowdays Pronty Crafts dag 6: geel.

Hallo bloglezers.


Inmiddels hebben jullie al meerdere kleuren langs zien komen.
Vandaag staat bij #rainbowdaysprontycrafts2024 de kleur geel centraal.
Dit is mijn overlooppagina naar geel toe en de gele pagina zelf.


Voor de gele pagina ben ik gestart met acrylverf en het Paisley stencil uit de Pay it Forward collectie van Pronty.
Doordat de acrylverf watervast opdroogt, kun je er gemakkelijk met een 2e medium overheen gaan zonder dat het reageert op de acrylverf. En dat is wat ik gedaan heb.
Nadat de acrylverf droog was, vond ik de achtergrond niet interessant genoeg. Daarom ben ik er nog met gele Distress inkt overheen gegaan.
Door hier en daar wat water op de inkt te laten vallen en dit te drogen met de heattool ontstonden de vlekken.



Om de achtergrond nog interessanter te maken, heb ik daarna nog op de achtergrond gestempeld en in de natte inkt embossingpoeder gestrooid en dit poeder verhit.
Hierbij is het belangrijk dat de onderlaag droog is als je het embossingpoeder over de stempelafdruk strooit. Is de ondergrond hierbij niet goed droog, dan blijft het poeder daar ook aan plakken. En dat is niet de bedoeling.

Ook nu weer heb ik het tekststencil uit de Pay it Forward lijn terug laten komen op deze pagina. 
Met een blending tool en stempelinkt heb ik de tekst over gebracht op het papier. Hierna heb ik er goud embossingpoeder overheen gestrooid en dit poeder verhit. Ook heb ik weer los goud embossingpoeder op het papier gestrooid en dit (van onderaf het papier) verhit. 


Om de pagina af te maken heb ik er weer de naaimachine bij gebruikt, wat papier uit de Pay it Forward collectie gebruikt. Het zwarte raster op de pagina is een stans.
Het chipboard praatwolkje (met Distress oxide inkt gekleurd) op de linker pagina komt ook uit de Pay it Forward collectie.


De paper art quote wolkjes zijn wit, maar ook heel gemakkelijk om te kleuren in een bijpassende kleur.


De zwarte sticker quote komt ook uit de Pay it Forward lijn van Pronty.



En zo is dus deze pagina ontstaan.

Geniet van het creatief bezig zijn.

Hanny.


Geen opmerkingen: