Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zondag 21 januari 2024

Rainbowdays Pronty Crafts dag 7: groen.

Goedemorgen.

De laatste 2 dagen van de #rainbowdaysprontycrafts2024.
Wat ontzettend leuk dat er zo veel mensen op de facebookgroep van Pronty Crafts and Friends mee gedaan hebben met het creatief zijn en elkaar hebben geïnspireerd.

Eerlijk gezegd twijfelde ik of ik de rainbowdays dit jaar weer voor een 3e zou gaan organiseren, maar met medewerking van de DT leden van Pronty en gezien de enthousiaste reacties van iedereen op de facebookgroep, is het een goed besluit geweest om ook dit jaar weer de Rainbowdays te organiseren.


Dit zijn de pagina's die ik gemaakt heb voor de kleur groen.


Dit stencil uit de Pay it Forward collectie van Pronty was uitgangspunt voor mijn pagina.
Het stencil heb ik met een blending tool ingesmeerd met witte stempelinkt.
Hierna heb ik het stencil op mijn papier gelegd en dit aangedrukt.
Over de stempelinkt die op het papier afgaf, heb ik witte embossingpoeder gestrooid en dit poeder verhit. In gedachten had ik het idee dat ik dan een bredere afdruk van het stencil op papier zou krijgen, maar zoals je ziet gebeurde dit niet. Dit hele subtiele lijntje dat ontstond vind ik eigenlijk wel heel erg mooi.
Hierna heb ik de pagina in een spatdoos gelegd en met 2 kleuren groen gesprayed. Daar waar het embossingpoeder zit, hecht de sprayinkt niet.
In deze spray heb ik wat waterdruppels laten vallen. Dit zijn de vlekjes die je op de pagina ziet.

Om het idee van de witte stempelinkt terug te laten komen heb ik op beide pagina's een stempel afdruk van een etiket gemaakt. Ook hierbij heb ik wit embossingpoeder gebruikt.

Het papier van de Pay it Forward collectie is op deze pagina's een goede blikvanger.
Ook nu zie je dat ik de naaimachine weer gebruikt heb. De quote met het gouden embossingpoeder komt weer terug, net als het gestrooide gouden embossingpoeder op het papier.

Achter de wolkjes quote heb ik sisaltouw geplakt. Dit geeft een leuk speels effect vind ik.
De sterretjes op de groene pagina zijn splitpennen.
Het zwarte strookje met de quote is afkomstig van het stickervel van de Pay it Forward lijn.

 

Morgen de laatste uitdaging. Dan zit de #rainbowdaysprontycrafts er weer op.
Leuk dat je weer hier kwam kijken.

Fijne dag verder, groeten Hanny. 

Geen opmerkingen: