Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




donderdag 19 januari 2023

Dag 4 van de rainbowdays.

Hallo bloglezers.

Op de facebookpagina van Pronty Crafts and Friends hebben we vandaag bij de #rainbowdayspronty2023 de kleur rood staan.

 

Dit is de rode art journal pagina die ik hiervoor maakte.

In dit bericht laat ik jullie weer zien hoe ik deze pagina gemaakt heb.


Met een blending tool, witte stempelinkt, het stencil Tree Trunk van Pronty (470.801.062) en embossingpoeder heb ik op het aquarelpapier een patroon aangebracht. Hierbij heb ik slechts delen van het stencil gebruikt.


Omdat het embossingpoeder na verhitting een glanzend laagje wordt, hecht op die plaatsen het Brusho pigmentpoeder niet. Je ziet daarom de ringen van het stencil terug op die plaatsen.


Hier overheen heb ik stempelafdrukken gezet. Over de nog natte stempelinkt is weer embossingpoeder gestrooid dat ook weer verhit is.


Wat stukjes bijpassende washitape heb ik gescheurd (ik houd niet zo van rechte randen bij het washitape) en op de achtergrond geplakt.


Hierna heb ik weer het Pronty stencil Crosses (art. nr. 470.803.087) gepakt. Omdat ik geen regelmatig patroon wilde krijgen, heb ik sommige +++ afgeplakt.


Met een blending tool en structuurpasta heb ik de zwarte kruisjes gemaakt. Omdat de structuur van de structuurpasta anders is dan bij de zwarte gesso, heb ik voor de structuurpasta gekozen. Ik had deze structuurpasta met een spatel aan kunnen brengen, maar wilde slechts een heel dun laagje hebben. Met een blending tool gaat dit gemakkelijker dan met een paletmes.


De scriptstempel die ik al eerder bij de #rainbowdayspronty2023 gebruikte heb ik ook nu weer gebruikt. Deze keer heb ik gestempeld met zwarte stempelinkt.



Het chipboard kader is ook van Pronty Chipboard frames (art.nr. 492.001.035).
Dit kader is met rode acrylverf geverfd. Zoals je ziet heb ik nog heel veel kaders over om te kunnen gebruiken.
Wat teksten maken deze mini art journal pagina af.

Dit was de beschrijving van de rode pagina.
Tot een volgende keer, groeten Hanny.

1 opmerking:

martina's kaartjes zei

tof resultaat geeft dat, al die laagjes, mooi
grtjs,martina