Wat leuk dat je hier komt kijken.

In december 2007 ben ik gestart met deze blog.

De blognaam scrap-joy spreekt voor zich. Scrappen is voor mij een hobby waar ik veel plezier aan beleef. Inmiddels ben ik ook steeds meer met art journaling bezig.

Het werken met verf, inkt, sprays, stencils e.d. is ontspannend en ontzettend leuk om te doen. Het is dan ook super dat ik lid van het designteam mag zijn bij Dutch Doobadoo en bij Pronty. Want daar komen veel gave materialen vandaan, die ik graag hierbij gebruik.


Door mijn eigen creaties te laten zien hoop ik dat ik jullie via deze blog kan inspireren tot het maken van mooie LO's en andere creatieve uitspattingen.




zaterdag 28 januari 2023

Het rainbowdays albumpje.

Goedemorgen.

Na alle afzonderlijke dagen van de #rainbowdayspronty2023 gemaakt te hebben, wilde ik deze pagina's bundelen. Hiervoor heb ik een eenvoudige manier gevonden, een accordeonalbum.

Dit album had natuurlijk ook een bijpassende voorkant nodig.


In dit blogbericht kun je o.a. de beschrijving van het maken van deze voorkant vinden.


Voor de voorkant heb ik het aquarelpapier net iets groter gesneden dan dat van de afzonderlijke pagina's. Met Mod Podge heb ik diverse stukjes boekpapier op de voorkant geplakt.
Hier overheen heb ik Izink Dye Spray gebruikt. Nadat ik dit op het papier gesprayed had, heb ik hier en daar wat druppels water laten lopen zodat er wat kleurverschillen ontstaan.

Op deze pagina heb ik een restant bruin verpakkingstape geplakt dat ik al een tijd geleden bewerkt heb (zie dit blogbericht.)


Omdat op iedere pagina in dit album het Pronty stencil Crosses (art.nr. 470.803.087) gebruikt is, wilde ik dit ook op de voorkant terug laten komen. Deze keer heb ik hierbij de zwarte Structuurpasta van Dutch Doobadoo gebruikt. De zwarte structuurpasta heb ik met een blending tool aangebracht. Vergeet niet om na gebruik je blending tool schoon te maken onder de kraan.
Ook op deze pagina komen er nog wat stukjes washitape terug.




Om wat meer kleur op de voorkant te krijgen, heb ik een stukje aquarelpapier geverfd en hier de tekst op gestempeld.
Het leuke washitape met tubetjes verf (Alexandra Renke) dat ik in mijn la tegenkwam wilde ik graag gebruiken op de voorkant. Dit heb ik op een label uit een set van Pronty (art.nr. 472.700.012) geplakt. Deze label heb ik met Distress inkt een kleurtje gegeven.


Met een kleine pons heb ik de xxx gestanst. Zo kreeg ik nog wat kleur op de voorkant.
Met een naaimachine heb ik de tekst op de voorkant vast gestikt. Toen besloot ik dat het ook leuk zou zijn om rondom deze voorkant een kader te stikken. De losse draadjes heb ik gewoon laten hangen en niet afgewerkt. Omdat het effect van dit kader iets toevoegt aan de voorkant, besloot ik om alle pagina's maar van een gestikt kader te voorzien. Het was hierbij wel handiger geweest om dit te doen voordat ik alle pagina's al in het albumpje geplakt had......
Als je goed kijkt, zie je dat ik op de voorkant ook een stukje gestikt heb zonder draad.
Dit geeft ook een leuk effect. Ik denk dat ik dit vaker ga doen.




Bij het opplakken van de losse pagina's in dit accordeon album heb ik niet de volgorde van de uitdagingen aangehouden, maar gekeken welke pagina's er mooi naast elkaar pasten.
Eigenlijk had ik hierbij beter de eerste 2 pagina's op het laatst kunnen opplakken. Dan was de regenboog de laatste pagina geweest. Nu zit de regenboog pagina er gewoon tussenin.
Maar ja, het is niet anders.

Ik heb weer genoten van het maken van de pagina's rondom de #rainbowdayspronty2023.
Het formaat waarop ik gewerkt heb is een prettig formaat.
De achterkant van dit album is nog niet gevuld. Wie weet ga ik nog eens wat pagina's maken en op de achterkant plakken. Dan heb ik in ieder geval de stiklijnen daar weggewerkt.

Leuk dat je weer hier kwam kijken.

Fijne dag verder, groeten Hanny. 

Geen opmerkingen: